Ziua 24# Hristos se naste, slaviti-L, Hristos din ceruri, intampinati-L!

Dragilor,

Iata ca a venit si Ajunul! Iar noi iubim Ajunul! Il iubim pentru ca este ziua in care impodobim bradutul, ascultam colinde, citim si discutam despre nasterea Domnului! Caci da, noi in Ajun impodobim bradutul. De cativa ani respectam aceasta traditie si suntem tare fericiti, pentru ca asa, copiii stiu ca noaptea aceasta este cea in care vine Mos Craciun, dar mai ales, este nasterea Domnului nostru Iisus Hristos!

Si bineînteles ca si de aceasta data am gasit un gand frumos, pe sufletul meu, in cartea ” Zile de Craciun” scrisa de M.H.Clark si Jessica Phoenix, de la editura Cartemma:

” Ornamente de brad care asteapta sa fie scoase din cutie si amintiri care ne coplesesc pe masura ce decoram. Retete stiute pe de rost, cu aceleasi arome familiare, neschimbate an dupa an. Colinde pe care le cantam, daruri pe care le oferim si locuri care prind viata odata cu venirea sarbatorilor. Toate acestea sunt lucruri pe care le cunoastem si pe care le iubim- traditii. Acum e momentul sa pretuim modul in care anii au transformat aceste lucruri simple, oferindu-le semnificatia pe care o poarta astazi. Adu-ti aminte de oamenii cu care ai impartasit aceste traditii de-a lungul anilor. Creeaza obiceiuri noi si pastreaza amintirile vii!”

Asadar si noi am scos ornamentele din cutie si ne-am apucat…Cea mai mare bucurie a fost insa faptul ca anul acesta avem multe ornamente pregatite de noi:

  • din ipsos
  • din aluat sarat
  • din pom pom

Iar sub bradut, am pregatit un coltisor pentru Mos Craciun:

  • turta dulce pregatita de noi acum cateva zile si un pahar cu lapte

Iar in alt coltitor am aranjat scena nasterii Domnului:

  • un tablou din ipsos pictat de Ana
  • figurine Safari si Playmobile

Acum este liniste in casa, iar eu am aprins candela si imi adun la un loc toate gandurile mele bune si toata bucuria din suflet pe care mi-o aduce aceasta zi minunata si vi le trimit voua, dragii nostri, pe toate! Va multumim ca ne urmariti si ca sunteti alaturi de noi si va uram tot ceea ce ne dorim pentru noi: sanatate, dragoste, putere de munca si de iertare, toleranta si rabdare unii cu altii, liniste sufleteasca si timp de rugaciune si gand la pruncul Iisus care astazi s-a nascut! Slaviti-l cum stiti voi mai bine, cu tot sufletul! Va imbratiseaza cu mare drag, de la mic la mare, intreaga familie Bojina!❤

Hristos se naste, slaviti-L, Hristos din ceruri, intampinati-L!

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *