Somnoroase pasarele

Dragilor,

              15 IANUARIE 2020, Ziua Culturii Nationale, cand se implinesc 170 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu nascut Eminovici.

In fiecare an in preajma acestei zile, citim si invatam poezii de Mihai Eminescu. Copiilor insa, cel mai mult le place faptul ca citim despre viata lui, pentru ca avem o carte bine structurata si frumos ilustrata, ce face parte din  colectia: ” Romani celebri” aparuta la editura Gama. Colectia cuprinde cinci carticele care prezinta vietile unor personalitati marcante ale culturii romanesti, povestite pe intelesul copiilor:

Si ca sa ne mearga totul la suflet, ne-am delectat audio cu opera lui, cu ajutorul a 4 CD-uri din colectia „Fonoteca de Aur”, Seria ” Spectacolul poeziei”, Editie princeps alcatuita de Titu Maiorescu in 1883: ” Poesii” de Mihail Eminescu. Sunt inregistrari si interpretari din arhivele Radio Romania din perioada 1959-2000…voci mari, superbe interpretari!

Ne-am si jucat putin. Am ales ca impreuna sa punem in scena poezia „Somnoroase pasarele”:

  • Am desenat peisajele prezentate de Mihai Eminescu in fiecare strofa a poeziei:

  • Am facut o lebada si un cuib cu pasarele, folosind farfurii si linguri de unica folosinta:

Iar la final, cu mare drag, va oferim o filmare cu mica noastra interpretare:)

 

” Steaua cea mai pretioasa a poeziei romanesti s-a stins, dar lumina ei e inca vie. Aidoma suratelor de pe cer, ” azi o vedem, si nu e”…decat in carti, de unde nu va disparea, din fericire, niciodata.”….asa se incheie carticica citita astazi de noi!

Trimiteti si voi, dragi prieteni, un gand catre Eminescu! Si haideti sa transmitem asta si copilasilor nostri, caci doar asa le vom putea lasa mostenire, patrimoniul nostru cultural, dainuind peste veacuri!

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *