Ziua 23# Andrei- Spargatorul de nuci!

Dragilor,

Da, ati citit bine…Andrei, spargatorul de nuci! 🙂 Stiu la ce va duce gandul cand auziti Spargatorul de nuci…la o poveste minunata pe care si noi o citim in fiecare an in aceasta perioada, mai ales ca o avem in mai multe variante, de la mai multe edituri. Anul acesta am selectat trei de care sa ne bucuram impreuna:

Nu am gresit insa cand am spus Andrei-spagatorul de nuci, pentru ca iata, asta a fost el astazi:)

De cand s-au trezit m-au intrebat…” Mami astazi ce activitate mai facem? ” 🙂

Le-am spus ca astazi este o zi cu multeeeee activitati la bucatarie: sarmale, ciorba, cozonac! 🙂 Si asa, in nebunia zilei, am reusit sa ne bucuram si de cateva momente impreuna, caci ei erau dornici sa ma ajute…eu insa, mi-am pus iubitul la treaba!! 🙂 🙂 Nu, nu va speriati….nu e vorba de sot, e vorba de Kmix-ul meu iubit, care face ca totul sa fie mult mai usor si de-asta inca mai am eu timp sa stau pe blog!! 🙂 🙂

 

Si ca sa intram putin in poveste, pe ei  i-am rugat sa coloreze un Spargator de nuci si am citit ultima aparitie pe piata a acestei povesti, o repovestire dupa libretul clasic de balet compus de Piotr Ilici Ceaikovski- cartea ” Spargatorul de nuci. Povesti muzicale” editura Litera Mica. Am filmat-o si pentru voi, ca sa vedeti cat este de frumoasa( scuzati tusea din fundal, Ioan este chinuit de una tare nesuferita):

Si cand ziceam ca ziua noastra e doar prin bucatarie, spre seara am avut o mare surpriza…o vizita neasteptata, oameni minunati care au venit sa ne colinde si care ne-au bucurat sufletul! Si tot acest moment, m-a dus imediat cu gandul la un fragment din cartea ” Zile de Craciun ” de M.H.Clark si Jessica Phoenix, editura Cartemma:

” De ce sunt surprizele atat de speciale? Pentru ca nu te astepti la ele. O surpriza e ocazia perfecta de a-ti reaminti ca fiecare zi poate aduce ceva extraordinar, ceva care abia asteapta sa te gaseasca, sa te incante, ba chiar sa-ti taie rasuflarea. Nu lasa surprizele sa treaca neobservate- nici macar pe cele mici: un cantec preferat la radio, un telefon neasteptat, o ora libera. Vei descoperi lucruri minunate in locuri in care nici nu te astepti, iar astfel vei putea sa te bucuri mai mult de fiecare zi.”

Va imbratisam cu mare drag si va asteptam cu cozonac daca veniti sa ne colindati! Noi stam cuminti in casa anul acesta…linistiti de-o varicela!

 

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *