Bun venit, iarna! Hai zapada, hai!

Dragilor,

In orasul nostru, ziua de 1 decembrie ne-a adus si primii fulgi de nea din aceasta iarna! Din pacate ninsoarea s-a oprit repede si nu am reusit sa ne bucuram prea tare, asadar le-am promis copiilor ca astazi, 2 decembrie, ne vom face singuri bucurii de iarna, chiar daca nu avem zapada! Mi-au spus ca cel mai mult isi doresc sa ninga, ca sa ne facem un mare om de zapada in curte si ca in asteptarea acestui moment, vor sa facem si in casa multi oameni de zapada. Atunci am dat startul distractiei…au ravasit materiale, si-a ales fiecare ce i-a placut mai mult si au dat drumul ideilor pe care le-am mai ajustat si eu cand mi-au cerut pareri. Iata ce oameni frumosi le-a iesit!

Vreo jumatate de ora au migalit impreuna si la Trenul lui Zapadel, de care au fost extrem de incantati si cu greu l-am convins pe Petru ca nu este un tren cu care sa ne jucam pe sine, ci doar de decor:)

Mi-am amintit ca avem si un puzzle cu oameni de zapada, dar m-au cam bombanit pentru ca erau piese multe si mici si le-a luat ceva pana i-au dat de cap 🙂

 

Am profitat de entuziasmul lor pentru prima zapada si am discutat putin despre cum se formeaza fulgii de nea, despre forma lor pe care am studiat-o intr-o superba carte pop-up si am recitit o carte pe care o citisem acum doi sau trei ani si care ne placuse foarte mult atunci. Va recomandam sa nu va lipseasca din biblioteca aceasta carte: ” Willie fulg de nea”, scrisa de Jaqueline Briggs Martin, carte premiata cu Caldecott Medal in 1999.

Cu aceste carti langa noi, Ana a facut fulgi de zapada din betisoare igienice si pom pom:

 

Andrei a construit fulgi dupa imagini:

Cu Ioan am jucat un joc de recunoastere si potrivire imagini:

iar in tot acest timp, Petru a studiat fascinat fulgii cu lupa:):):)

 

Am incheiat ziua citind una din cele mai frumoase povesti de iarna: ” Craiasa zapazii” de Hans Christian Andersen, o varianta extraordinar de frumoasa, cu ilustratii spectaculoase de Vladyslav Yerko, aparuta la editura Litera:

si minunandu-ne de o carte pop-up a acestei povesti:

 

Noua nu ne mai ramane decat sa asteptam sa avem zapada si in curte, ca sa facem si acolo un mare Zapadel!

Hai zapada, hai!

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *