Atelier de lectura: „Albinuța Mili”- Scoala Nr.1 Mizil, Prahova

Atelier de lectura: „Albinuța Mili”- Scoala Nr.1 Mizil, Prahova

Dragii mei, v-am spus acum putin timp, ca am devenit voluntar în cadrul proiectului național „Daruim comori” si iata si primul meu atelier de lectură! Multumesc mult doamnei invatatatoare, draga mea, Alexandrescu Cata! Am petrecut o zi minunata alături de tine si de copilașii tai minunați! 

Miercuri 12 iunie, am cunoscut 27 de copilași minunați de clasa a II a si 28 de copilasi de Grupa Pregatitoare, din Școala nr.1 a orașului Mizil, județul Prahova. În cadrul atelierului am citit și ne-am bucurat de cartea „Albinuța Mili” apărută la editura Nomina.

Copiii au fost atât de atenți, de receptivi, de curioși, încât mi-au umplut sufletul de fericire! Am început explicându-le de ce am venit la ei, despre proiectul “Dăruim comori” și cu o discuție tare frumoasă despre ce înseamnă pentru ei o comoară! Apoi le-am citit cartea „Albinuța Mili” și am discutat despre ce sunt albinuțele și de ce sunt importante, despre miere și toate beneficiile ei. Am rămas profund impresionată să vad cât de multe informații știau despre albine, ca să înțeleg ulterior că erau clasa Albinuțelor, deci atât de tare m-am bucurat, că am dus Albinuța Mili într-un stup cu albinuțe vrednice și istețe foc.

Ne-am si jucat împreună și le-am văzut fericirea în ochi: pregătisem pentru fiecare, materiale să facem împreună o albină dintr-o rolă de hârtie, le-am dus masca de apicultor și o ramă adevărată dintr-un stup, polen și ceară, ca împreună să jucam un joc de rol, căci fiecare a fost pentru puțin timp, un mic apicultor! La final i-am servit cu miere pe pâine prăjită, iar ei mi-au pregătit un mic spectacol: o scenetă de teatru, iar două fetițe au cântat melodii populare! Așadar, mă credeți că am plecat de acolo cu lacrimi de fericire în ochi, nu-i așa?

 

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”