Atelier de lectura:  ” Pe Rosi o doare burta”- Ploiesti

Atelier de lectura: ” Pe Rosi o doare burta”- Ploiesti

Buna tuturor!

Al patrulea atelier de lectură, l-am desfasurat în Ploiesti, joi 4 iulie, alaturi de prietene dragi si copilasii nostri!
Tema pe care am ales să o discutăm, a fost „alimentația sănătoasă”, așa încât, gândul m-a dus imediat la cartea “Pe Rosi o doare burta” scrisă de Prof. Dietrich Gronemeyer, de la Editura Galaxia Copiilor, seria Maxi- Paxi. Ca să facem încălzirea, am început întrebându-i pe copilași dacă pe ei i-a durut burtica vreodată, dacă știu care au fost motivele și ce au făcut ca să le treacă. Am citit și ne-am amuzat de cum făcea burtica fetiței, dar am tras și o concluzie importantă: că nu trebuie să facem excese alimentare, cum a făcut Rosi și că trebuie să mâncăm multe fructe și legume, lactate și produse integrale, iar dulciuri cât mai rar!
Ca să înțeleagă mai bine cum arată și cum funcționează organismul nostru, sistemul digestiv, le-am oferit câteva fișe și jucării: două puzzle-uri din lemn (corp fetița și corp băiețel), piese printate de mine și triplate pentru a crea un schelet, iar cu un copilaș voluntar am făcut un contur de corp, pe care apoi trebuia să așezăm organele, după ce discutam despre fiecare în parte. La sfârșit am mâncat fructe și ne-am promis că ne mai întâlnim și altă dată!”

 

 

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”