Atelier de lectura in parc:” Bicicleta fermecata”- Valenii de Munte, Jud. Prahova

Atelier de lectura in parc:” Bicicleta fermecata”- Valenii de Munte, Jud. Prahova

Buna,

Sunt tare fericita ca am reusit sa fac un atelier de lectură in parculetul de lângă casa! Si chiar dacă a fost o zi cam înnorata si erau doar câțiva copilași, am impletit foarte frumos lectura cu joaca in parc.  Am citit  cartea „Bicicleta fermecată”, scrisă de Mihaela Cosescu, iar povestea i-a impresionat pe copii. La început au fost triști că Zamfira, fetița de 4 ani, nu primise și ea o bicicletă, chiar dacă muncea foarte mult și îi ajuta pe toți, dar la final au fost fericiți că Zamfirei i s-a îndeplinit visul și ca a întinerit și am concluzionat că magia bicicletei a fost de fapt în sufletul Zamfirei, că trebuie să fim întotdeauna buni cu cei din jur, muncitori și răbdători! Am lăsat copiii să studieze cartea, pentru că erau încântați de ilustrații și la fiecare pagină am găsit teme de discuții: despre casele vechi cum sunt cele din Muzeul Satului, despre împletitul fularelor, despre oamenii din alte țări pe care i-au recunoscut după haine, despre călătoria Zamfirei în viitor.
La pagina cu buburuze și fluturi, au fost uimiți de faptul că fluturele, melcul și șoricelul sunt foarte mari, mai mari decât Zamfira și le era teamă ca ea să nu pățească ceva. Deci, o carte plină de emoții care ne-a ținut cu sufletul la gura.
Apoi copiii au alergat cu bicicletele lor fermecate și s-au jucat pititea și alte jocuri vesele! Noi suntem hotărâți să avem și alte momente ca acestea în părculețul de lângă casa noastră, așa ca vom reveni curând”.

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”