Atelier de lectura in parc: „Umbrela rosie”- Valenii de Munte, Jud.Prahova

Atelier de lectura in parc: „Umbrela rosie”- Valenii de Munte, Jud.Prahova

Buna tuturor,

Miercuri 14 august, am desfășurat un nou atelier de lectură în parcul din Vălenii de Munte. Am invitat prieteni dragi si colegi de scoala si de gradinita. Pentru acest atelier, am ales cartea „Umbrela roșie” apărută la editura Univers, iar intâlnirea a fost de-a dreptul minunată : am citit cartea, dar înainte, am discutat despre urșii Panda: unde trăiesc, ce mănâncă și am citit despre ei într-o enciclopedie.
După ce am suferit și ne-am bucurat alături de frățiorii Panda din poveste, copii au colorat fișe cu ursuleți, iar pe desene, au lipit umbreluțe roșii făcute de ei. La sfârșit eu le-am lipit în piept câte o inimioară, pentru că mi-au fost tare dragi, s-au jucat diferite jocuri în parc, realizând și un joc de rol: au adunat tot felul de frunze, pietricele, bețe și plante pe care le vindeau într-un „magazin”. Veselia a fost maximă și ne-am despărțit cu greu după două ore.

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”