Atelier de lectura in parc:” Invatam? Ce placere!”- Paulesti, Jud. Prahova

Atelier de lectura in parc:” Invatam? Ce placere!”- Paulesti, Jud. Prahova

Buna tuturor,

Miercuri 28 august, am organizat un nou atelier în parc, de data aceasta in Parcul cu Castani din Păulești, județul Prahova.
Evenimentul s-a numit „În Prag de Toamnă” și am discutat despre noul an școlar care urmează să înceapă și despre bucuria de a învăța, citind cartea ” Învățăm? Ce plăcere!” aparuta la editura DPH.
Urmând firul povestioarei, am făcut școala noastră acolo lângă un copac: am pus o tablă magnetică pe care am scris și noi literele la fel ca animăluțele din poveste, am format cuvinte, iar copiii au primit câte o coală și un creion. De acasă am printat și laminat imagini reale cu animalele din poveste: șoricel, broască, pârș, cârtiță, arici, corb și vulpe, pe care le-am dat câte unui copil, provocându-i astfel să rețină numele personajelor.
Apoi am realizat împreună cu părinții, animale din forme geometrice pe care le lipeau pe cartoane colorate, iar la final am ascultat cântece și am dansat în jurul copacului care ne-a găzduit!
A fost o veselie generală și o mare bucurie să fim împreună!
Voi reveni cu mare drag în Păulești!

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”