Atelier de lectura in Livada cu Duzi:” Curaj, Ida!”- Fantanele, Jud. Prahova

Atelier de lectura in Livada cu Duzi:” Curaj, Ida!”- Fantanele, Jud. Prahova

Buna tuturor,

Al 10-lea atelier m-a găsit sâmbăta 31 august, în satul meu natal, Fântânele din jud. Prahova, în Livada cu Duzi, loc pe care tare il iubeam cand eram mică și care acum mi-a adus bucuria întâlnirii cu peste 30 de copii minunați!
Le-am citit cartea” Curaj, Ida! O micuță veveriță, un curaj de uriaș” după ce mai întâi am discutat despre veverițe: unde trăiesc, ce mânâncă dar și despre curaj și puterea de a ne învinge temerile.
Apoi împreună am colorat veverițe și am lipit codițe stufoase pe care le-am făcut din conturul mânuțelor lor, decupate și lipite pe desen.
Am avut astfel o mulțime de Ide vesele și colorate!
Și ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a te îmbrățișa atâția copii în același timp? Căci așa am încheiat seara noastră…cu îmbrățișari, miros de turtă dulce și promisiuni că ne reîntâlnim cât de curând!

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”