Atelier de lectura: ” Cautandu-l pe Impreuna” in Biserica Sf Ioan din Mizil, Jud. Prahova

Atelier de lectura: ” Cautandu-l pe Impreuna” in Biserica Sf Ioan din Mizil, Jud. Prahova

Dragilor,

Al 11-lea atelier de lectură l-am petrecut în mijlocul unor copii extrem de talentați, in cadrul Parohiei Sfantul Ioan din Orașul Mizil, județul Prahova. Părintele Petru împreună cu doamna preoteasa, o doamna invățătoare tare draga mie, Catalina Alexandrescu, o doamna educatoare, dar și mămici, organizează în fiecare duminica, ateliere de art&craft pentru copii, chiar în mijlocul bisericii! Am primit cu mare bucurie invitatia de a face cu ei un atelier de lectura ” Daruim comori” si am fost extrem de impresionată de toata activitatea lor! Le-am citit cartea” Cautandu-l pe Impreuna” scrisa si ilustrata de Gabriel Poenaru, aparuta la editura Signatura si am discutat despre cate lucruri frumoase se intampla atunci cand sunt mai multi oameni, copii la un loc! Apoi le-am oferit figurine de ipsos pe care le-au pictat incantati, iar câțiva au desenat imagini despre ce reprezintă „Împreună” pentru ei!
Eu m-am simțit minunat in mijlocul lor, căci acolo, cu ei, chiar am simtit cu adevarat puterea lui IMPREUNA! ❤“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”