Atelier de lectura ” De ce este omatul alb” Scoala Generala Ghe. Panculescu, Valenii de Munte
Dragii mei,
Voi stiti de ce omatul este alb? V-ati intrebat vreodata de ce nu este rosu, sau galben sau poate violet?:)
Aceasta poveste minunata” De ce este omatul alb” scrisa de Heinz Janisch si Silke Leffler, de la editura Signatura, am dus-o astazi copilasilor din clasa baietelului meu Andrei, Clasa I-a C, la invitatia minunatei doamne invatatoare, care intotdeauna le pregateste copiilor diferite activitati si surprize! M-am simtit onorata si plina de entuziasm sa fiu alaturi de ei, intr-un nou atelier de lectura „Daruim comori”!
Doamna Invatatoare le pregatise copilasilor figurine din ipsos, asa incat, dupa poveste, toti au pictat atat de frumos, incantati de cum au prins viata culorile pe Mosi Craciuni, reni, fulgi de zapada, globulete, ingerasi si multe altele!
Asadar, o noua zi in preajma unor copilasi minunati!
Iar pe voi, dragi prieteni, v-am facut curiosi? Vreti sa stiti de ce omatul este alb?
” Cu multa vreme in urma, omatul era transparent, ca vantul. Asa ca a mers la florile de pe pajiste si le-a intrebat daca i-ar putea da cate putin din culoarea lor. A intrebat toporasul, floarea-soarelui, trandafirul si albastreaua, a intrebat chiar si iarba, dar numai plapandul ghiocel i-a daruit culoarea lui, Si asa a devenit omatul alb si stralucitor.”
Minunat, nu-i asa? O carte ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio biblioteca de copil!
“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”