Atelier de lectura” Bondarel in cautarea fericirii” la Gradinita nr 1 Valenii de Munte

Atelier de lectura” Bondarel in cautarea fericirii” la Gradinita nr 1 Valenii de Munte

Dragii mei,

Atelierul „Dăruim comori” cu numarul 25 l-am petrecut luni 2 martie alături de colegii fetitei mele Ana: Grupa mare din cadrul Grădinitei nr 1 cu program normal Valenii de Munte. Fiind ” Săptămâna altfel” am primit invitația de a petrece impreuna o zi cu lectură si joc si am acceptat cu mare bucurie!
Le-am citit cartea” Bondarel in cautarea fericirii”, care le-a placut foarte mult! Le-am dus si o hartă interactivă pe care am urmarit traseul lui Bondarel in lume si au fost extrem de încântați!. Apasam butonul iar harta ne dadea toate detaliile despre orasele pe unde el zbura: in ce tara si continent se afla, ce limba se vorbeste acolo, care este steagul țării respective. In plus le-am aratat si o busolă si i-am lasat sa o studieze, pentru ca, chiar nu cunosteau acest cuvant si nu mai vazusera o busola pana atunci. După ce am ascultat povestea, din cerculete de hârtie colorată l-am facut pe Bondarel lipindu-l pe o coală, pe care apoi ei au desenat scene din poveste. La sfarsit au fost fericiti sa guste mâncarea preferată a lui Bondarel: paine( prăjita în cazul nostru) cu miere, recunoscând că si lor le place foarte mult mierea!

Un nou atelier ce mi-a rămas în suflet!

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”