Mos Nicolae sfant si bun!

Dragii nostri,

In aceasta seara, noi ne-am bagat la culcare cu gand la Sfantul Nicolae! L-am rugat sa treaca cu vederea momentele in care nu ne-am purtat cum trebuia si sa lase si in ghetutele noastre cate ceva.

Ca in fiecare an, am citit „Povestea minunata a Sfantului Nicolae” carte aparuta la editura Via Junior, care noua ne place foarte mult! Este o poveste in care bunicul le aduce in dar, nepoteilor Cristofor si Veronica, o icoana cu Sfantul Nicolae si le spune povestea lui:

” Demult, pe vremea cand imparatii Romei stapaneau lumea, intr-o cetate de pe malul marii, al carei nume era Patara, traiau doi crestini: bunul Teofan si blanda Nona, sotia sa. Dorinta lor cea mai mare era sa aiba un copil si pentru aceasta, se rugau neancetat. Mare a fost bucuria lor cand Dumnezeu le-a ascultat rugaciunile si Nona a nascut un fiu, caruia i-au pus numele Nicolae.

– De ce i-au pus numele Nicolae, bunicule? intreba Veronica.

-Numele Nicolae e un nume foarte frumos, care inseamna ” POPOR VICTORIOS”, iar Sfantul Nicolae a fost mereu victorios, invingand raul prin bunatate.

Se spune ca inca de la nastere micul Nicolae a stat in picioare, neclintit, ca semn al dreptatii si al credintei sale. Nicolae era un baietel cuminte, ii placeau rugaciunea si invatatura. Era foarte iubit de locuitorii cetatii si toti se mirau de intelepciunea si cumintenia lui…..”

Pe Cristofor si Veronica i-a vizitat Sfantul Nicolae in seara aceea cand ei dormeau, asa ca nadajduim ca va ajunge si la noi, caci, tot ca in fiecare an, i-am pregatit impreuna, la intrare, un coltisor care sa ii aduca bucurie: biscuiti facuti de noi, un pahar cu lapte  si ghetute din hartie in care copiii spera ca Mosul sa le puna bomboane 🙂

Iar activitatea zilei din calendarul advent de care va povesteam pe 1 Decembrie, a fost sa realizam impreuna un om de zapada. Cum afara nu a nins, copiii au folosit materiale avute in casa, iar ideile lor mi-au placut foarte mult:

Si astazi, datorita acestei provocari de pe cartonasul zilei de 5 Decembrie, am aflat si eu care este traditia lor preferata de Craciun: faptul ca pregatim impreuna biscuiti pentru Mos Nicolae si Mos Craciun si tare m-am bucurat! Asta este ceea ce imi doresc, sa ne facem bucurii prin momente petrecute impreuna, amintiri frumoase, traditii pe care sa le pastram an de an!

Asadar Mosule noi ne-am pregatit, asteptam sa ajungi si la noi!

Iar voua dragi sarbatoriti ai acestei zile, va spunem La multi ani si va uram ca Sfantul al carui nume il purtati, sa va binecuvanteze viata! Va imbratisam cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *