Ziua 19# Amintiri dragi

Dragilor,

Pentru ca ieri, citind basmul ucrainean ” Manusa” mi-am amintit de bunica mea care toata iarna impletea manusi, ciorapi si ilice si am povestit copiilor despre bunicii mei, astazi, picandu-mi in mana cartea” Craciun fericit, Bunicule” scrisa de Michael Morpurgo, de la editura Litera Mica, a venit randul copiilor sa imi povesteasca despre bunicii lor!

Asa mi-a venit idea sa rascolim in cufarul cu amintiri, pentru ca ei sa ne vada pe noi, parintii lor, cand eram copii, alaturi de parintii nostri, deci bunicii lor! Iar cand spun rascolit, sa ma credeti pe cuvant! Nu vreti sa stiti cat de imprastiate erau toate pozele prin toata camera si cat de incantati au fost! 🙂

Erau poze in care nu ne-au recunoscut nici pe noi, parintii, ce sa mai spun de bunici si tare ne-am amuzat cu totii, iar ei s-au distrat si au ras de pozele noastre din copilarie, din tinerete!

I-am regasit in poze pe buni, mamaita,  tataie si asa, chiar daca este dureros pentru noi, am cautat poze si cu tataie care este in cer si le-am povestit despre el, pentru ca din pacate, a plecat mult prea devreme, iar ei nu l-au cunoscut!

Si atunci, i-am rugat sa faca cateva lumanari din hartie, pentru ca simbolic sa le aprindem in amintirea lui si am amenajat un coltisor, alaturi de cartea ” Craciun fericit, Bunicule!” pe care am citit-o impreuna! Este o carte plina de duiosie, in care o fetita Mia si familia ei, citesc impreuna , in fiecare an, de Craciun, o scrisoare pe care bunicul a scris-o candva pentru ea. Printre amintirile din copilaria Miei se strecoara si ingrijorarea bunicului ca lumea pe care o iubesc amandoi se afla in primejdie si speranta ca viitorul ei depinde de actiunile lor bune.

 

 

Iar finalul povestii este atat de emotionant…

Inchei cu un fragment din cartea Zile de Craciun” de M.H.Clark si Jessica Phoenix, editura Cartemma, care a accentuat si mai mult emotia noastra privind pozele vechi si care mi-a umplut ochii de lacrimi, caci da, aceasta perioada este perfecta pentru a cuibari in suflet amintiri dragi, fie ele placute sau mai putin placute!

” Anii care trec peste noi ne schimba-ne schimba sarbatorile si modul in care le celebram. Sunt ani care ne imbogatesc vietile cu experiente fericite si oameni noi, dar si ani care ne aduc momente de despartire. De Craciun, reflectam si ne aducem aminte. Depanam vechi amintiri, le pretuim, ne gandim la cele trecute si suntem recunoscatori pentru oamenii ale caror inimi si maini ne-au modelat vietile. In amintiri, in ganduri si in rugaciunile noastre, cei dragi ne sunt mereu aproape.”

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *