Ziua 18# Caldura sufleteasca

Dragilor,

” Intr-un anotimp rece si intunecos, caldura schimba totul. Ea transforma o casa intr-un camin, te imbie la masa si preschimba un moment simplu intr-o amintire pretioasa. Poate fi vorba de flacara blanda a unei lumanari aprinse pe pervazul ferestrei, de vapaia fierbinte a focului din semineu sau poate fi vorba de caldura sufleteasca a unei persoane care ne umple viata. Foloseste ziua de azi pentru a darui la randul tau din caldura pe care o primesti de la ceilalti. Lumea din jur o asteapta!” fragment din cartea ” Zile de Craciun” de M.H. Clark si Jessica Phoenix care m-a dus cu gandul la o carte tare frumoasa din biblioteca noastra: ” Manusa”– un basm popular ucrainean adaptat si ilustrat de Jan Brett, aparut la editura Arthur, Vlad si Cartea cu Genius de Jan Brett.

Pe mine, aceasta carte, m-a transpus in copilaria mea si mi-a amintit de mamaiuca care toata iarna impletea de zor manusi, sosete sau ilice pentru copii si nepoti!

Iar copiilor , le-a placut povestea si au simtit emotia mea cand le-am povestit de bunica pe care doar Andrei a cunoscut-o, Ana avea 2 luni cand ea s-a dus in cer! Le-am spus cat de mult am iubit-o si ca numele lor sunt in amintirea ei, ca asa sa il am mereu pe buze, de cate ori ii strig pe ei: ANDREIANA o chema, deci ANDREI + ANA!

Asa, povestind, ne-am si jucat putin, caci am facut si noi niste manusi albe;

  • una din vata, in care am cuibarit animalute Safari, exact ca in poveste:

  • una vopsita cu zapada artificiala:

  • Si pentru ca asa m-a napadit un dor de bunica si de iernile copilariei mele, inchei, lasandu-va si pe voi sa ascultati acest basm si rugandu-va sa ridicati un gand spre cer, catre bunicii dragi

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *