Lego – Invazia gigantilor

Dragilor, nu este prima data cand va spunem ca noi suntem mari fani piese Lego😊 Totul a pornit de la Andrei, care de la varsta de 1 an, de cand a descoperit Lego Duplo, a fost fascinat sa combine piesele, ajungand ca acum la 7 ani, sa faca cu mare usurinta, Lego Technic, chiar si variante pentru varste mai mari, sau combinatii cu piese electronice, cu notiuni invatate la cursul de Robotica. Si Anei ii place foarte mult, dar nu cu aceeasi pasiune ca Andrei, iar Ioan, la cei 2 ani si 7 luni ai lui, este umbra lui Andrei si construieste mult cu Duplo, dar mai si strica ce face Andrei din piese mici😁 Andrei insa il ajuta si il invata sa le puna la loc si sa asambleze omuleti sau alte forme mai usoare, deci prevad al doilea mare fan Lego in casa noastra😁🤣

Eu uneori intru in crize cand vad toata casa plina de piese Lego de toate formele si marimile, dar trag aer in piept, ma calmez si ii las sa creeze, pentru ca sunt constienta ca jocul cu aceste piese, are multe beneficii, pentru ca le DEZVOLTA copiilor:

– 🥇Imaginatia: piesele sunt de forme, culori si marimi diferite, dandu-le posibilitatea sa le monteze in foarte multe feluri.

 

– 🥈Rabdarea: prin faptul ca trebuie folosita piesa cu piesa pentru a realiza orice constructie doresc.

 

– 🥉Aptitudinile motrice/motricitatea fina: folosindu-le regulat, copiii ajung sa le asambleze cu si mai multa rapiditate si usurinta. Am observat asta la Ioan, care la inceput doar strica ce construia Andrei cu piese mici, dar treptat, tot jucandu-se cu ele, a ajuns, asa cum va spuneam, sa reuseasca deja, la o varsta asa mica, sa faca constructii simple cu piese mici.

Joaca pe placa mare Lego, Andrei bineinteles cu umbra lui alaturi…Ioan😁😂😂

 

– 🏅Relaxarea: pentru copii este amuzant si distractiv sa se joace cu aceste piese, descoperind de fiecare data noi posibilitati de joaca.

 

– 🏆Nu in ultimul rand, as spune ca aceste piese reprezinta un bun material didactic, prin care copiii pot invata diferite notiuni, de exemplu, veti vedea in pozele noastre, cum am invatat noi ce este simetria, notiunea de mai greu- mai usor sau mai mare-mai mic, sau cu Ana diferite calcule matematice( ea este grupa mijlocie la gradi).

Asadar, pentru ca noi suntem pasionati de Lego, nu puteam rata marea Expozitie Lego din Mall Grand Arena- Bucuresti si de aceea am si dorit sa fac aceasta postare, pentru a va indemna sa ajungeti si voi, negresit, deoarece mai este deschisa pana duminica 10 februarie. Expozitia este superba, copiii au fost fascinati de constructiile expuse, foarte multe imense, la scara reala si de spatiul amenajat pentru joaca, unde am stat cateva ore. Speram ca pozele noastre sa va convinga sa nu ratati acest loc! Chiar si noi, ca adulti, am fost impresionati si ne gandeam cata munca a fost depusa pentru acele constructii. Piesele Lego sunt wow…cand te gandesti de unde a plecat ideea acestora in 1932! Cat de tare a fost nenea asta Ole Kirk Christiansen, care le-a inventat, precum si fiul sau Godfred, care a dezvoltat ideea tatalui sau! Jos palaria pentru ei!🤣🤣 Eu de cand am vazut expozitia, recunosc ca privesc piesele astea cu alti ochi. Deci…” Leg Godt”( Joaca-te bine- asta inseamna LEGO in limba daneza)😁

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *