Scrisoare catre Mos Craciun si Layla Craciun

Ieri, Andrei era foarte suparat, pentru ca auzise la televizor ca Mosu este deja pe drum, iar noi nu i-am scris inca scrisoarea!
Asa ca, dupa scoala, am declarat ziua MOS CRACIUN. Am facut si noi un Mos Craciun al nostru si un ren si am scris scrisoarea pentru el. Iar cand am zis ca am terminat, au venit cu ideea sa ii punem Mosului in plic si niste desene. Si uite asa i-am trimis in dar si un portret, un tablou cu un elf, unul cu un ren si unul cu doamna Craciun, care apropo, stiati ca o cheama Layla Craciun?
La final, intrebarea lor a fost: dar mami care este adresa lui Mos Craciun? Unde trimitem scrisoarea?😁 Anul trecut , pentru ei a fost suficient sa stie ca locuieste in Laponia, anul acesta, au realizat ca ne trebuie o adresa exacta a lui, asa cum avem si noi. Si de unde vine salvarea mea intotdeauna?? Fireste ca din carti, caci mi-am amintit imediat ca avem in biblioteca o carte despre Mos Craciun.Si uite asa ne-am pus si pe citit si va povestim si voua ce am aflat, ca sa fiti pregatiti pentru momentul in care veti trimite scrisoarea voastra. Nu stiu anul viitor ce va mai fi, cu siguranta vor aparea mult mai multe intrebari si treptat ne vom apropia de adevar, insa magia Mosului eu nu vreau inca sa o spulber. La un moment dat le-am spus ca este un personaj, dar raspunsul lor m-a uimit: „Da mami, mosii care vin la scoala/ gradi si pe care ii vedem prin oras sunt niste oameni costumati( nu e greu sa intelegi asta, copil fiind, cand in marea majoritate a cazurilor deghizarile sunt atat de nereusite)insa Mos Craciun adevarat locuieste in Laponia si el ne aduce cadouri in noaptea de ajun”
Ce puteam sa mai spun? Le-am explicat ca tot ce tine de Mos Craciun e magic, ca tine de spiritul Craciunului, ca este ziua in care s-a nascut pruncul Iisus si a facut o minune!
In plus am inceput sa citim si uitati ce am aflat:
Mos Craciun, impreuna cu Layla Craciun, sotia lui, locuiesc in Finlanda, in Laponia, dar mai exact, in capitala partii finlandeze a Laponiei, orasul Rovaniemi, foarte aproape de Cercul Polar( dar nu la Polul Nord, cum am mai tot vazut😁)Este un oras care privit de sus are forma unor coarne de ren si are aproximativ 35.000 de locuitori, fara sa ii socotim si pe elfi. Am mai aflat ca Mosul are o cireada de aproximativ 30 de reni, dar la sanie are doar 8 hamuri, deci doar 8 reni merg cu el si doar cand e ceata sau ninge abundent, il ia si pe Rudolf, pentru ca nasul lui rosu lumineaza in intuneric😁 Deasemenea, renilor le place sa manance muschi de copaci si licheni si stiu sa inoate, dar nu sa zboare si ceea ce ii face sa zboare in noaptea de Craciun este praful special, magic, pregatit de elfi, pe care Mosul il curata de pe ei cu o tesala, cand se intorc acasa😊In plus, spre norocul meu, in carte am gasit si adresa exacta a Mosului..stiam eu ca si de data asta ma va salva o carte, asa ca am rasuflat usurata😁😂
Dar gata, v-am povestit destul, va invitam sa vedeti si pozele noastre!
Noi suntem fericiti…astazi am pus scrisoarea in cutia postala, asa ca sigur Mosul va veni si la noi, chiar daca nu am fost mereu cuminti😁

Mos Craciun desenat de Andrei:

Am studiat harta pentru a afla mai multe despre tara lui Mos Craciun si am gasit si adresa lui:

Creatiile copiilor: Mos Craciuni, reni si desenele pe care le-am pus in plic impreuna cu scrisoarea, cadoul copiilor pentru Mos si Doamna Layla:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *