Anotimpuri – Hoinari prin anotimpuri

De cand a venit primavara, copiii nostri sunt in culmea extazului! Nu mai putem merge linistiti pe strada: se mira intruna de flori, de copaci infloriti, aduna papadii, cauta gandacei in iarba, sunt atat de fericiti si m-au molipsit si pe mine! Mi-am dat seama ca datorita lor, prin ochii lor, am inceput sa observ si eu cu adevarat natura, sa imi dau ragaz sa privesc, sa ma bucur asa cum faceam in copilarie, exact ca ei acum!
Ana adunand fericita niste floricele: ” Mami, iubesc primavara, este asa de frumoasa!”
Eu: ” Primavara este si anotimpul meu preferat pt ca este cel in care m-am nascut, pentru ca ador florile de primavara, etc…”
In timp ce eu si Ana faceam declaratii de dragoste primaverii😁…Andrei care studia un gandacel, adancit in ganduri: ” Mami, dar de ce exista mai multe anotimpuri? De ce nu este mereu primavara?? ”
Pfff, uitati intrebare care te scoate rapid din melancolie😂😂 In capul meu deja se invarteau idei despre cum Pamantul se deplaseaza pe o orbita in jurul Soarelui, despre solstitii si echinoctii, gandindu-ma cum sa ii explic cat mai simplu, pe intelesul lui. Am tras insa aer in piept si l-am intrebat:” Dar tu ce crezi? ” Andrei: ” Ca sa ne bucuram de mai multe lucruri!” Bun asa, are sau nu copilul dreptate?😁 Si a fost musai sa pregatim o activitate despre Anotimpuri, ca sa inteleaga si ei de ce si cum se intampla totul! 

Exemplificare fenomen: anotimpurile apar datorita inclinarii axei Pamantului in timpul calatoriei sale anuale in jurul Soarelui. 

Carticelele citite:

    

Am studiat niste planse foarte frumoase, cu imagini specifice fiecarui anotimp in parte:

Ne-am distrat putin, cu cateva activitati art&craft de care copiii au fost tare incantati pentru ca si-au folosit manutele ca sa deseneze copaci si pentru ca li s-a parut interesant sa picteze vata 🙂

  • Copacul anotimpurilor din conturul manutelor:

  

  • Copacul anotimpurilor din tuburi de hartie igienica si vata pictata cu acrilice:

 

La final desene in echipa si joaca cu puzzle-uri pe aceasta tema:

 

Speram ca v-a placut cum am invatat noi cate ceva despre anotimpuri si daca aveti si voi curiosi de-astia mici, ca ai mei, haideti  sa ne jucam impreuna!🥀☘🌳

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *